Novinka Horké nápoje Camellus

Horký švestkový nápoj se šalvějí

Podzim otevřel svou chladnou náruč ... ideální chvíle pro horký nápoj v dlaních.

Ingredience pro přípravu horkého nápoje:

  • Horký švestkový nápoj se šalvějí a pro "dospěláky" s  kapkou alkoholu Ingredience (na 1 porci):
  • Švestkový sirup – 25 ml (poměr 1:8 s vodou)
  • Horká voda – 200 ml (max. 85 °C)
  • Čerstvé nebo kompotované švestky 2–3 kusy, nakrájené
  • Snítka šalvěje – čerstvá
  • Alkohol (volitelně - podle toho jaká je zima :-) 10–20 ml (např. slivovice, rum nebo švestkový likér).
  • Postup: Připravte švestky – čerstvé krátce povařte nebo použijte kompotované. Můžete je lehce rozmačkat, aby uvolnily chuť. Do hrnku vložte švestky, šalvěj. Přilijte švestkový sirup. Zalijte horkou vodou (max. 85 °C, aby se nezničily aromatické látky). Nechte 3–5 minut louhovat, poté šalvěj můžete vyjmout. Přidejte alkohol podle chuti – ideálně až na závěr, aby se neodpařil.
    Podávejte horké, můžete ozdobit plátkem švestky nebo snítkou šalvěje. NA ZDRAVÍ !
Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.